Aranykavics Horgásztanya

Az Aranykavics Horgásztanya és Apartmanház festői környezetben,a 3-as főút közelében, Hidasnémeti-Kassa irányában,Hernádszurdok külterületén terül el, 10 holdon. A két apartmanház közül a nagyobbik épületben 5 db háromágyas és 1 db kétágyas szoba található, mely televízióval és fürdőszobával felszerelve, illetve közös nappalival és konyhával biztosítja vendégeink kényelmét. A kis apartmanház 5-6 fős család nyugodt pihenését teszi lehetővé, saját nappalival, konyhával és fürdőszobával. Az apartmanházak közelében egy mesterséges halastó ad aktív sportolásra, horgászatra lehetőséget. A kertben lehetőség van bográcsozásra, grillezésre, melyhez a szükséges felszerelések helyben bérelhetők. A gyermekekről sem feledkeztünk meg, játszótér és udvari medence biztosítja a kellemes időtöltést minden kedves vendégünk számára. Az apartmanház különleges látnivalót is kínál: a főbejáratnál tekinthető meg egy többszáz éves fa csoport, melyet a helyi bányatóból emeltek ki és ültettek be.

Szűz Mária Szíve kápolna

A hernádszurdoki református templom

A község neve 1234 óta ismert. Középkori történetét nem ismerjük. A templom 1681-ben az elfoglalt templomok listáján szerepelt. 1696-ban fatemploma volt. Később egy paticsfalú, zsindelytetős templom égett le. Jelenlegi temploma 1785-ben épült keleti, homlokzati tornyával együtt.

Az 1822. évi felújítás előtt ezt az írást lehetett olvasni a mennyezetén: „1. Viselt ez időben prédikátorságot Bódis József, kurátorságot Lengyel Mihály uram.2. Atemplom mikor épült? Volt 85. esztendő, melyre költséget maga tett a kis eccla Szurdokon, nem is vett másoktól semmi pénzt, újjítása így lött.” Az utóbbi javítások ideje 1885. 1931. és1985. Abelső térnek vakolt, boltozatos mennyezete van. Az orgonája a II. világháborúban tönkrement.

A 258 kg-os (76 cm) harangot a Bp-i Hm készítette, felirata: „Isten dicsőségére készíttetett a hernádszurdoki ref. egyházközség részére, 1922. No.4441.”A 130 kg-osat (60 cm) Novotny Antal öntötte Temesvárott, felirata: „Isten dicsőségére,1898. Ahernádszurdoki ev., ref. egyház részére öntette Muszi János és neje Nánási Zsuzsánna, No.1377.”